Vos in het park

image

We lopen in de ochtendschemering door het park. Het weke licht van de eerste zonnestralen bereikt het plekje bij de kastanjebomen nog nauwelijks. We lopen de bomengallerij in.

Daar staat het dier. Niet veel groter dan een kat, iets lager op de poten lijkt. Ik zie een dikke staart en een lichte bef. Het is moeilijk te zien, maar ik meen een spitse snuit te zien. Het verraadt dat hier een vos staat.

Helemaal zeker weten doe ik het niet. Zou het echt? Hier in het park. Ik heb hier nog niet eerder en vosje gezien, al weet ik dat het heel goed mogelijk is. Bijna vanzelfsprekend zelfs. Het aangrenzende Beatrixpark moet wel vosjes verbergen. Ik heb ze immers ook in andere gebieden binnen Almere gezien, zoals Pampushout.

Nu staat het dier vol concentratie onze kant op te kijken. Wij kijken terug. De honden kijken met net zoveel zijn richting op als hij in de onze. We stappen vooruit, een paar stappen en dan verdwijnt het vosje.

De witte pluim op de staart haalt het laatste beetje twijfel weg. Al haalde de ochtendschemering alle kleur weg. De volle staart met de pluim is het overtuigende bewijs. We hebben even Reinaert in de ogen gekeken.

2 gedachten over “Vos in het park”

  1. Het schijnt daar een ideaal plekje voor die dieren te zijn 🙂
    De eerste keer dat ik oog in oog stond (op dezelfde plek) is een jaar of 10 geleden, mijn hond dook de bosjes in en vlak voor mijn voeten kwam daarop een vos de struiken uit. Het was donker dus toch even schrikken. Een jaar of wat geleden zag ik precies wat jij beschrijft maar een paar weken geleden, het was een mooie herfstdag geweest en nog behoorlijk warm, besloot ik mijn laatste ronde met de witte monsters door het park te maken. Het donkerste stukje is op het pad bij de bewuste kastanjebomen en jawel…..voordat ik er erg in had veranderden mijn honden in spoorzoekers en doken aan hun lange lijnen achter elkaar aan de bosjes in. Tot mijn schrik en verbazing kwam er wederom op minder dan een meter bij mij vandaan een vos de bosjes uitrennen.
    Als je goed kijkt dan zie je dat ze tussen de bosjes allemaal kleine paadjes hebben gemaakt dus het was geen toeval dat je er eentje aantrof.
    Het is inmiddels alweer jaren geleden maar op een zomeravond stond ik in ons hofje met de buurman (van de tekkels) op het hoekje van de steeg in ons hofje te praten en tot onze verbazing zagen wij hoe een vos vanaf het manifestatieveld de amsterdamweg overstak om vervolgens op zijn gemak in het voortuintje van deze buurman te gaan snuffelen. De buurman dacht eerst dat hij een kat gezien had dus wij gingen kijken en jawel een verstoorde vos keek ons aan en rende vervolgens terug over de Amsterdamweg naar het park daarbij hadden wij dus ook een heel goed zicht op zijn mooie pluimstaart.

Geef een reactie