Bevindingen bij het fietsen

image

Bij het fietsen kwamen we tot enkele interessante bevindingen:

Verschillen Utrechtse Heuvelrug en Veluwe

De Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe zijn totaal verschillende natuurgebiedt oen. Globaal gezien is de Veluwe veel uitgestrekter en bestaat uit veel hogere bomen en grotere heides. De Utrechtse Heuvelrug is beter te overzien, gevarieerder. Je fietst het ene moment door de hei en de andere keer zie je de Rijn.

De heuvels zijn wel pittiger, zeker in de omgevingen Amerongen en Rhenen. De Utrechtse Heuvelrug is veel dichter bevolkt. Er is maar weinig natuur dat er overblijft. Het sterkste zie je dat terug in het Gooi en verderop in de omgeving van Zeist.

image

Daarbij speelt het geloof op de Veluwe een veel sterkere rol. Op de Utrechtse Heuvelrug draait het veel meer om de poet. De grote hoeveelheid kastelen en buitens bewijzen dat wel. Op de Veluwe zijn de landgoederen veel uitgestrekter en ziet het er allemaal wat minder potsierlijk uit.

Fietskarretje

Het fietskarretje is heel geschikt voor het vervoeren van 2 kleine kinderen, maar wat minder praktisch in het vervoer van alleen bagage. Ook merken we op veel fietspaden dat hij eigenlijk te breed is voor het vervoeren van bagage. We zien dus om naar een ander karretje en bieden deze te koop aan. Als het niet lukt hem te verkopen, dan gaan we hem verbouwen.

image

Andere fietsen

De volgende keer willen we op andere fietsen gaan. Doris is haar fiets (bijna) ontgroeid en mijn Giant is een beetje te ‘licht’ voor dergelijke afstanden. We zien dus om naar mooie toerfietsen die in staat zijn veel bagage te dragen.

Bagage

We zullen beter moeten opletten wat we meenemen: alleen het hoogstnoodzakelijk gaat mee en het liefst zo compact mogelijk. Misschien hebben we dan niet eens meer een fietskarretje nodig.

image

Fietskaart

Ook is het verstandig om met de laatste update kaarten op pad te gaan. In tegenstelling tot de fietsvakantie in 2012 hadden we nu wel een fietsatlas bij ons. We ontdekten dat de fietsknooppunten zich organisch (ver)vormen waardoor er nieuwe punten bijkomen en soms oude wegen vervallen.

We konden nog prima af met deze editie, maar in Flevoland zijn ondertussen knooppunten bijgekomen. Gelukkig biedt de website www.fietseropuit.nl ook genoeg mogelijkheden om de actuele fietsknooppunten te vinden.

image

One pingback/trackback on “Bevindingen bij het fietsen

    Geef een reactie