Borstenman

wpid-20150503_113211.jpgDe hoofdpersoon Aaron Bachman heeft een flinke obsessie voor borsten in Alleen met de goden van Alex Boogers. De borsten komen regelmatig voor in alle maten en formaten.

De 11-jarige Aaron ziet weinig borsten over het hoofd. Zoals die van juf Wolffers. Ze draagt van die kreukelige bloesjes met elke keer een knoopje te veel los en op warme dagen draagt ze geen bh:

Als ze bij je tafeltje kwam en over je heen boog om iets aan te wijzen in je schrift kon je soms haar borsten zien. Juf Wolffers had geweldige borsten met grote tepels, die door haar bloesje priemden. Iedere jongen in de klas wist dat. (38)

Niet alleen de juf valt op door haar borsten. Ook Hester, de dochter van Gerrit, een vriend van zijn moeder, heeft borsten die het oog van de verteller niet ontgaan. Of Olivia, het buurmeisje, Hij voelt zelfs aan haar borsten. Ze zijn klein, zacht en kneedbaar:

‘Volgende keer mag ik aan jou voelen,’ zei ze. Ze stond op en liep mijn kamer uit. (50)

Olivia en haar homobroertje Ronald lijden erg onder hun drankzuchtige vader. Vaak komen ze ’s avonds of ’s nachts bij Aaron thuis. Hun vader heeft dan een kwade dronk en slaat alles kort en klein. De twee buurkinderen komen dan bij Aaron in bed. Dan speelt hij met de borsten van Olivia en meer dan dat.

De borsten van juf Wolffers zijn onbereikbaar, vertelt Aaron. Alle jongens uit zijn klas fantaseren over de boezem van zijn juf. De kleine borsten van Olivia zijn meer dan genoeg voor Aaron, vertelt hij.

Alex Boogers: Alleen met de goden. Roman. Amsterdam: Uitgeverij Podium, 2015. ISBN: 978 90 5759 711 4. 520 paginas. Prijs: € 19,95

Een perfecte dag voor literatuur

Dit is mijn bijdrage over Alleen met de goden van Alex Boogers. We lezen dit boek bij Een perfecte dag voor literatuur van notjustanybook.nl. Lees de bijdragen van anderen in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *