Kaarsje van bijenwas

20141014_131051Door de omstandigheden van het programma gedwongen moesten we eerst naar de Middeleeuwen om mee te doen aan wat activiteiten voor Doris. Ze mocht een kaars maken van bijenwas en ze maakte zelf een vilten armbandje. We bezochten gelijk even de chirurgijn, barbier en die boeiend vertelde over geneeskunde in de Middeleeuwen.

Deze tijd staat veel dichter bij ons. Met een beetje moeite kun je in een oude stad deze gebouwen deels herkennen. Ook lopen de medewerkers in kleren rond die zo uit een schilderij van Brueghel zijn gestapt. De hoofdbedekking met kapjes en de lange, wijde gewaden komen zo uit een schilderij van de meester. De huizen vertonen ook veel gelijkenis met deze schilderijen.

20141014_125722

Dat is in de huizen die wat verderop staan wat moeilijker te zien. Hier is meer houtwerk. De huizen die geïnspireerd zijn op huizen uit Dorestad zijn veel eenvoudiger. De drukte en het vuur maken ze ook benauwder van binnen. Wel is het mooi om de slaapplaatsen en de verschillende vertrekken voor het vee te zien. De afscheiding tussen alle ruimtes is minimaal.

Geef een reactie