Twijfel

20140907_204514Zo ergens midden op de zondag, een twijfel. Ik zit achter de computer en tik een tekstje over een boek dat ik afgelopen week gelezen heb. Voor mijn blog.

Midden in de zin die ik typ, komt de twijfel: waar doe ik dit allemaal voor? Voor mijzelf of voor die lezer van mijn blog. Elke dag pers ik er een stukje uit. Soms na een drukke dag werken, typ ik gedreven dat stukje tekst voor die lezer.

Maar is het niet allemaal verschrikkelijk slecht? Deugt het wel wat ik schrijf? Als ik nou morgen stop, zou iemand het merken? Ik denk het niet. Bovendien lukt het mij helemaal niet een stukje tekst eruit te persen over dat rotboek.

Ik laat het liggen. De drukke week, een zeurend griepje en alle stress rond de ooroperatie van Doris. Het wordt mij soms teveel. Precies op die momenten slaat de twijfel toe. Het juiste moment.

Zo stap ik het weekend uit zonder het felbegeerde tekstje over dat boek. Maar wel stukjes voor Orgelnieuws, Litnet en een paar gedichten.

Ik kan niet alles…

10 comments on “Twijfel

 1. Niek

  Als je morgen stopt met schrijven, zal dat zeker opgemerkt worden. Ik waarschuw je maar alvast even. 😉

  • Hendrik-Jan

   Dank je wel. Fijn dat ik zoveel trouwe lezers heb.

 2. Sandra

  Heeeeee, niet zo negatief! Ik ben echt een lurker, excuse me! Maare…. Vertouw jezelf, ik vind je blog leuk!

  • Hendrik-Jan

   Dank je, het is soms zo’n twijfel die ineens binnenkomt. Dit keer besloot ik erover te schrijven…

   • Sandra

    Ik herken het wel hoor, maar het is eigenlijk altijd een irrationele gedachte.

    • Hendrik-Jan

     Toch kan een beetje gezonde twijfel geen kwaad. Het maakt je bewust wat je aan het doen bent.

 3. Lalagè

  Herkenbaar… Soms helpt het wel om het gewoon te laten liggen en dan ineens schiet je iets te binnen en krijg je inspiratie. Maar als het niet komt, dan niet…. tenzij het voor ‘Not just any book’ is, dan moet je wel, toch?

  • Hendrik-Jan

   Daar heb je een mooi punt. Gisteren sloeg het er extra in. Het ligt nu lekker te rijpen…

  • Hendrik-Jan

   Fijn om dat te weten. Dit keer luchtte het al heel erg op om erover te schrijven.

Geef een reactie