Verloren

image

Een enorm gekrijs, het geroep van eksters en de schreeuw van kauwtjes. Er klinkt een enorme herrie uit de bomen voor het huis. Boven de gracht echoot het lawaai nog eens extra. Wat er aan de hand is, ik weet het niet. Er klinkt veel geluid, een tak breekt en de eksters fladderen angstig tussen de bladeren.

Ik ben te druk met andere dingen, maar het gekrijs houdt niet op. Daarom kijk ik toch even uit het raam. Op de grond ligt een donker verenpak. Het kauwtje. De zwarte vogel verroert zich niet. Twee eksters dansen nerveus om het dier heen.

Ze springen op de kade, fladderen zenuwachtig om het stilliggende dier. Eentje springt er zelfs naar en pikt spichtig met zijn snavel in het verenpak. Nog altijd blijft het kauwtje doodstil liggen.

De eksters maken nog veel lawaai, maar het gevaar is geweken. Ze hebben gewonnen. Ze fladderen nog even de laatste adrenaline eruit en laten de verliezer achter. Dood en verloren.

image

Een gedachte over “Verloren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *