Natuurpark Lelystad

pater-davidsherten-in-natuurpark-lelystad
Pater Davidsherten aan de waterstromen in het Natuurpark Lelystad

Ik kende mooie verhalen over het Natuurpark Lelystad, maar was er nog nooit geweest. Het ligt vlakbij de snelweg. Als je afslaat in de richting van Harderwijk, kom je de richtingsborden tegen. Bij een fietsritje met Doris kwamen we bij de Trekvogel. Daar zag ik weer een folder liggen over het natuurpark en nam het mee. Daar moeten we heen. Er zijn veel dieren en er is een reconstructie van een nederzetting uit de prehistorische tijd.

Hondjes mee

Vooraf zochten we even uit of de honden ook meemochten. Gelijk een goede training. Ze zijn al een tijdje niet meer meegeweest met uitjes. Het leverde ook best wat stress op, maar met veel oefening kregen we ze kalm.

ooievaar-in-natuurpark-lelystadOp het dak van het informatiecentrum met restaurant stonden de ooievaars al klaar. We haalden een route voor kinderen op. We liepen met Doris een puzzelroute met interessante vragen over dieren, bomen en andere natuurvragen. Zo maakten we op een leuke manier kennis met het park van Przewalskipaarden, Pater Davidsherten, otters, bevers, edelherten en elanden.

Helft niet gezien

Natuurlijk hebben we de helft niet gezien. Misschien wel meer. We liepen een rustig rondje, keken naar de kunst die door heel het park verspreid staat, gingen even op een bankje zitten en zagen hoe de imposante Pater Davidsherten verkoeling zochten in het water. Een hert stuurde een ander hert weg. Het geluid klonk alsof iemand een boer liet. Onderwijl wees ik Doris de vorm van het eikenblad aan. Het was een opdracht van de puzzel.

teuntjeDe otters lieten zich aanvankelijk niet zien. Ze waren te druk in de weer met vissen vangen. Een ooievaar wachtte hem op toen hij terugkwam met een enorme vis. De otter was de ooievaar te snel af en verdween in zijn verblijf om er nier meer uit te komen.

We kregen de ooievaar weer in het vizier. Hij stond op de rand van het hek bij de otters. Heel dicht bij ons. We konden hem bijna aanraken. Maar hij vloog weg toen andere mensen te dicht bij hem in de buurt kwamen.

kunst-in-natuurpark-lelystadZo keerden we terug van een heerlijk middagje weg in de zomerzon. We zijn nieuwsgierig naar wat we nog niet gezien hebben en wat we gezien hebben, smaakt zeker naar nog een keer.

Geef een reactie