Eerste oogst

De eerste erwtjes uit de moestuin

De eerste erwtjes uit de moestuin

We waren er stil van: de eerste oogst uit ons moestuintje. Gisteren haalde Inge de spitskool uit het vak en ontdekte ze de eerste erwtjes. Gelijk daarna bereidde ze een vorstelijk maal: de groenten voorzichtig gebakken met stukjes prei erdoor. Samen met een heerlijk stukje kip en gebakken aardappels was het lust om op te eten.

Het resultaat: een vorstelijk maal

Het resultaat: een vorstelijk maal

De rest ziet er ook veelbelovend uit. Het zaaigoed schiet meer dan kiem. De tomatenplanten komen fier uit de tuinaarde en bevatten veel gele bloemetjes. De bietjes gaan ook hard en zelfs de worteltjes beginnen de bekende vorm te krijgen. Nog een paar zomerse dagen en we kunnen meer van dit soort verse groenten eten. Wat een genot. Dat geeft veel voldoening na al dat werk voor het inrichten van dit stukje tuin. Hopelijk blijft het resultaat zo heerlijk smaken.

De wortel heeft nog een paar dagen zon nodig

De wortel heeft nog een paar dagen zon nodig

Net als het toetje: een paar verse aardbeien met slagroom.

3 pingbacks/trackbacks on “Eerste oogst

Geef een reactie