Eerste oogst

De eerste erwtjes uit de moestuin
De eerste erwtjes uit de moestuin

We waren er stil van: de eerste oogst uit ons moestuintje. Gisteren haalde Inge de spitskool uit het vak en ontdekte ze de eerste erwtjes. Gelijk daarna bereidde ze een vorstelijk maal: de groenten voorzichtig gebakken met stukjes prei erdoor. Samen met een heerlijk stukje kip en gebakken aardappels was het lust om op te eten.

Het resultaat: een vorstelijk maal
Het resultaat: een vorstelijk maal

De rest ziet er ook veelbelovend uit. Het zaaigoed schiet meer dan kiem. De tomatenplanten komen fier uit de tuinaarde en bevatten veel gele bloemetjes. De bietjes gaan ook hard en zelfs de worteltjes beginnen de bekende vorm te krijgen. Nog een paar zomerse dagen en we kunnen meer van dit soort verse groenten eten. Wat een genot. Dat geeft veel voldoening na al dat werk voor het inrichten van dit stukje tuin. Hopelijk blijft het resultaat zo heerlijk smaken.

De wortel heeft nog een paar dagen zon nodig
De wortel heeft nog een paar dagen zon nodig

Net als het toetje: een paar verse aardbeien met slagroom.

3 gedachten over “Eerste oogst”

  1. Ben jaloers! Heb jaren een moestuin gehad en de eerste erwtjes waren een feest! Maar de eerste bloemen ook, ze bloeien zo prachtig, net als de kapucijners. Ben van plan om volgend jaar een moestuinbak te maken, beetje compromis maar dat zou ik nog aan moeten kunnen.
    Eet smakelijk!

  2. Zó genoten van je stukje en de foto’s – ik ken het gevoel.
    Dit jaar blijft het op mijn balkonneke bij aardbeien want de pompoenpitjes schoten integenstelling to vorig jaar heen wortel. Toen had ik ook courgetten en tomaten.
    Volgend jaar weer proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *