Geduld – #WOT

image

Geduld is iets dat je nooit genoeg hebt. Maar het zou verschrikkelijk zijn als je er teveel van had. De wetenschap dat je te weinig geduld hebt, vertelt dat je bewust bent van de waarde van geduld. Want als je teveel geduld hebt, verandert het in een saai en lang wachten dat nergens goed voor is.

Geduld is vooral de tegenhanger van ongeduld. Het wordt dan ook vooral in die zin gebruikt: even geduld a.u.b. De tijd nemen iets te laten bezinken en even rustig na te denken. Het kan ook best helpen eerst rustig na te denken voordat je iets doet. Dat kan heel veel tijd schelen, terwijl het ongeduld dringt, helpt nadenken juist sneller klaar te zijn.

Geduld vraagt altijd iets van je. Het gevoel zegt: doorgaan. Ik vermoed dat dit diepgeworteld in de mens zit. Even gas terug nemen, nadenken en dan doen. Het helpt echt om weer verder te komen. Ik merk dat zelf. Als je even gaat stilstaan, kun je straks veel harder rennen. Ik ben ervan overtuigd.

Dat laat Jochem Myjer ook zien in zijn nieuwste theatershow Even geduld a.u.b. Hoe het lichaam je op je plaats zet. Even pas op de plaats. Even geduld.

Geef een reactie