Planten

image

Op de luilakmarkt kocht ik gisteren wat kruidenplanten en nog een paar aardbeienplanten. Zo krijgt de moestuin meer en meer de gedaante van een heuse moestuin. Doris plantte vanmiddag de nieuwe plantjes in de stukjes grond naast het huis. Ze plantte naast de spruiten wortels, bietjes en tijm nieuwe kruiden als maggi en munt.

image

Ook binnen in de kweekbak komen meer spruitjes op. Al was het niet verstandig de tuinaarde als kweekgrond te gebruiken. Naast alle nieuwe plantjes komen ook verschillende paddenstoelen en schimmels op. De warme zon blijft helaas weg, waardoor deze organismen ook een kans krijgen.

image

De bieten, wortels en peterselie groeien in de koude grond op. Hierdoor zullen ze wel wat later geoogst kunnen worden dan wanneer we al eerder begonnen waren. De moestuin was natuurlijk ook vrij laat klaar. Dat maakt het allemaal extra spannend. Aan de planter ligt het in elk geval niet.

image

3 gedachten over “Planten”

Geef een reactie