De eerste spruiten

moestuin de eerste spruitenDan kijk je naar de zwarte aarde en zie je ineens de eerste spruitjes omhoog komen. De Afraikaantjes komen op en in het andere vak zie ik de rode bietjes opkomen. De rode knoppen slaan open. Daar verschijnen de blaadjes.

Het is een mirakel. Een wonder hoe uit zo’n klein zaadje een heus plantje groeit. Het DNA zit overal verstopt. Net als met de knoppen van de Ginkgo, komt hier de plant op die al in het zaadje zit. Als je heel goed kijkt, zie je al de oervorm tevoorschijn komen.

de afrikaantjes komen op

De vreugde bij het zien van de eerste knoppen. De verbazing die zich meester van je maakt. Eigenlijk maak je een klein huppeldansje van blijdschap. Laat de groenten maar komen. Al weet je dat het nog veel ijver zal kosten.

3 gedachten over “De eerste spruiten”

Geef een reactie