Politie

wpid-2013-05-30-18.09.50.jpg

Wat is de overeenkomst tussen een politieagent en een briefje van 1000? Als je ze nodig hebt, zijn ze er niet. En als je ze niet nodig hebt, dan zijn ze er. Dat mopje ging bij mij op het schoolplein. De politie: je beste vriend maar soms ook je vijand.

Bijvoorbeeld de prent die ik een jaar of vier terug kreeg voor rijden zonder licht. In het najaar als het later licht wordt, bij het station als alle forensen op weg zijn naar hun werk. Makkelijk scoren om zo boete-inkomsten te genereren. Zo kreeg ik een boete voor rijden zonder licht. Het was snel afgewikkeld, maar ondanks dat fietsten er een flinke hoeveelheid mensen voorbij zonder licht.

Na de woninginbraak kwamen twee agenten. Het was midden in de nacht. Terwijl zijn collega alle papieren aan het invullen was, maakte de andere agent grapjes. ‘Tja, ik heb ook zo’n ding thuis’, zei hij over onze hond die de hele tijd aan het blaffen was. ‘Ze blaffen als het niet nodig is en houden hun bek als het nodig is. Als deze geblaft had, was hij echt niet naar binnen gekomen hoor.’

Daarmee leek Sientje een beetje op politieagent en een briefje van duizend. Als je ze nodig hebt, zijn ze er niet. Al ging die nacht de mop helemaal niet op. Ze waren keurig op tijd en ze hebben ons prima geholpen.

Een gedachte over “Politie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.