Uitkijktoren op eilandje Utopia

uitkijktoren-utopia-almere-tussen-bomen
De uitkijktoren op het eilandje Utopia in het Almeerse Weerwater

We zijn vanmiddag even naar het eilandje Utopia gefietst om de uitkijktoren te beklimmen. De Utopiatoren in Almere is opgebouwd uit hele grote rioolpijpen. De stalen trap brengt je naar een hoogte van 12 meter. De bomen zijn nog maar iets lager dan de toren. In de zomer is de toren nauwelijks te ontwaren door de hoge bomen.

Ik was er in november al een keer geweest bij zonsondergang. Het is er dan prachtig. Je ziet de hemel beter dan op de grond. Vanmiddag zagen we ook hoe de laagstaande zon steeds verder naar beneden zakte. De dagen zijn er kort genoeg voor. De zon stond prachtig aan de hemel.

doris-hand-steekt-uit-uitkijktoren-utopia-almere
Doirs’ hand steekt uit een rond venster in de uitkijktoren op Utopia

Onderwijl hoorden we de radiografisch bestuurbare modelboten door het Weerwater gaan. De motoren aan boord van de bootjes maken knap wat lawaai. De bootjes schieten ook met een enorme snelheid door het water.

Doris vond het erg leuk om de Utopiatoren te klimmen. Ze liep alleen naar beneden om mij op de foto te zetten. Ik volgde even later. Ze wilde zelf weer naar boven en klom enthousiast weer de 12 meter omhoog. Ze genoot van het uitzicht.

in de vuurtoren

3 gedachten over “Uitkijktoren op eilandje Utopia”

Geef een reactie