Opsporingsbericht

Harmsenhuis aan het Westeinde in Vriezenveen

Wij vragen aandacht voor het volgende. Afgelopen vrijdag heeft zich in Vriezenveen een opvallend manspersoon opgehouden. Het signalement luidt: haar, baardje, opvallende bril, donkere jas en een rugzak op de rug. De politie zoekt mensen die meer over deze eigenaardige verschijning kunnen vertellen. Ook wil ze graag weten wat deze persoon precies deed in Vriezenveen. Wat hij gedaan heeft, blijft namelijk erg onduidelijk.

De politie weet het volgende. Rond een uur of 13.30 arriveerde de man met de trein uit Marienberg. Daarna liep hij over de lange straat Westeinde het dorp binnen. Onderweg fotografeerde hij opvallend enkele gebouwen. Onder andere de dokterswoning, het Harmsenhuis en een vervallen boerderij die te koop stond.

Onderweg schopte hij tegen wat op straat neergelegd gereedschap. Hij verontschuldigde zich hiervoor, maar op de reactie ‘gieft niks’ gaf hij geen gevolg. Terwijl hij moest weten dat deze opmerking in deze streek weldegelijk een oproep is.

Evenmin reageerde hij op het wuiven van een vrouw in de binnenkort te openen rijwielshop. Hij scheen iemand gevraagd te hebben naar de Ribo, een tweedehands boekwinkel op het Broekland. Hij zou er heen gelopen zijn. Oo de betreffende plaats stuitte hij op een nieuwbouwhuis en niet op de veronderstelde winkel. Er was niemand aanwezig om te reageren op zijn vraag.

Op de vraag van een groepje kinderen of hij iets zocht, gaf hij ontkennende antwoorden. Iets van dat hij het wel wist te vinden. Vervolgens liep hij vrijwel dezelfde weg terug. Hij stootte bijna opnieuw zijn voeten tegen het op straat liggend gereedschap. De vrouw van de binnenkort te openen rijwielzaak, was dit keer bezig het plafond te witten, zodatze niet kon zwaaien.

Wel bezocht hij de christelijke boekwinkel en snuffelde wat tussen cd’s en koraalboeken. Daarna liep hij de rest van het Westeinde weer af. Genoot van de oude kever met koffer achterop, die moest wachten bij de uitladende betonmolen.

Tenslotte kwam hij bij hotel-restaurant Zandwijk aan, waar hij naar binnen ging. Hij vroeg de serveerster of hij gebruik mocht maken van het toilet. Hij was op doorreis zou hij erbij hebben gemompeld. Het mocht en de serveerster wees hem naar de ruimte achter de bar. Daar bleef hij enige minuten. Even later ging hij weer onder een afscheidsgroet en met een ‘dank je wel’.

Op het station, dat aan de andere kant van het kanaal ligt, fotografeerde hij de binnenkomende treinen, waarna hij in de trein van 14.30 uur stapte in de richting van Almelo. Van deze man ontbreekt ieder spoor. Graag ontvangt de politie meer informatie wie deze man is en wat hij in Vriezenveen deed.

Dokterswoning aan het Westeinde in Vrienzenveen

Geef een reactie