Uit de kleren

Kleren hangen in de bosjes bij het Den Uylpark

De herfst heeft de verkleedpartij uit de kleren gehaald. Bladeren hielden eerst de naaktheid van de broek, trui en shirt tegen. Nu hangen de kleren zichtbaar voor iedereen. De kale takken kunnen niks meer verhullen.

Het enige dat zich verhuld is het verhaal achter deze kleren. Ze hangen trefzeker aan de takken en hebben zich netjes verdeeld over de struiken in de bossage. Het moet er al wel een tijdje hangen, verraadt de rafelige kledij.

In de schemering wakkeren de kleren tot figuren. Dan bewegen armen in de mouwen en trilt het lijf in de gewaden. Een mooi gezicht hoe de kleren veranderen in fantomen. De fantasie gaat uit de kleren en rent het bosje uit.

Je zou er bijna een gedicht van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *