Invriezen snert

De erwtensoep zit achter de kiezen, een deel is weggegeven, maar we zitten nog met een liter of 10 aan snert. Omdat erwtensoep niet zo lang houdbaar is, gingen we een dag later de lading invriezen.

Goed bereide snert heeft de gewoonte om hard te worden. Keihard. Zo ook de snert van ons. De volgende dag kon de soeplepel in de erwtensoep rechtop staan. Sterker nog, het was genoeg hem met de pollepel naar beneden kaarsrecht te laten staan.

De soep vormde een stevige massa. Met het invriezen verliep het wat minder soepel. De vriezer had veel moeite om de kilo’s ingevroren te krijgen. Na het ontdooien bleef de soep de volgende morgen zacht. Daarom hebben we de vriezer maar op de hoogste stand gezet. Want deze heerlijke snert mag niet verloren gaan.

Een gedachte over “Invriezen snert”

Geef een reactie