Ginkgo in herfst

De Ginkgo in de herfst. Het vult elk najaar de achtertuin in een prachtig gele tint. Alleen lijkt het dit jaar niet zo te lukken. De bladeren blijven ergens steken tussen groen en geel. Dan vallen ze al uit de boom. In de kruin blijven de kleinste blaadjes het langste zitten. Ze sieren als een puntige piek op de kerstboom.

De Ginkgo begint ook meer en meer vorm te krijgen. Het afgelopen jaar is de boom hard gegroeid. Vooral in de hoogte. Of dat een mooi gezicht is, kun je betwijfelen. De stam begint beneden ook mooi stevig te worden.

Na het planten van deze boom en de moeizame start vroeg ik mij af of hij het zou redden. Die twijfel is helemaal weg. Hij begint de achtertuin te domineren. Zijn bladeren doen het in elk geval wel. De hele tuin ligt bezaaid met het blad dat 2 en toch 1 is.

Een gedachte over “Ginkgo in herfst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *