Wankele mast

De zonnestralen schijnen in het haventje. De meeste masten van de zeilboten liggen neergestreken. Een meisje houdt een mast in de lucht. De mast wankelt door zijn lengte. De wind lijkt vat te krijgen op het zeil. De balans is ver te zoeken.

Op het bruggetje staat een man. Hij maakt een foto van het meisje dat zichzelf en de mast in het gareel probeert te krijgen. Ze buigt naar voren. De mast zwiept heen en weer. De man roept iets naar het meisje.

De mast schiet nog een keer naar links en dan naar rechts. En dan staat hij kaarsrecht in de zeilboot. Trots wijst de mast naar de hemel. Vanaf de brug klinkt een gejuich. Het fototoestel klikt. Het meisje staat in bevallige pose naast haar zeilboot. Dan loopt ze naar de achterkant van de zeilboot en duwt het bootje te water. Klaar om te varen.

4 gedachten over “Wankele mast”

  1. Pingback: Jacob Jan Voerman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *