Unboxing Kringloopwinkel Naarden

Het is ruim een week geleden dat ik de aankopen bij de kringloopwinkel in Naarden uitpakte. Ik heb er een mooie video van gemaakt over mijn nieuwe aanwinsten. Boeken van Marion Bloem, Maarten Biesheuvel, Kees van Kooten, Charles Dickens, Doris Lessing en vele anderen.

Uitgelicht

De fragmenten over Dickens Pickwick Papers en het Biesboek van Maarten Biesheuvel heb ik speciaal uitgelicht in 2 aparte vlogs. Ik bespreek apart de uitgave van de Pickwick Papers vertaald door Godfried Bomans. Hij deed dit voor de beroemde Prisma-reeks en gaf het de titel: De nagelaten papieren van De Pickwick Club (1952). Het boek is geïllustreerd met de oorspronkelijke prenten van Robert Seymour en Phiz.

De Pickwick Papers geldt als dé doorbraak van Charles Dickens. Een boek waarmee hij goed inspeelt op een crisissituatie na de zelfmoord van de tekenaar Seymour. Hij trekt het hele project naar zich toe en weet het boek tot een succes te maken. Met het boek vestigt hij zijn naam als schrijver. Vele grote romans volgden.

Het Biesboek van Maarten Biesheuvel is een vermakelijk fotoboek met veel anekdotes. Zeker ook met de bijdrages van Maarten ‘t Hart en Biesheuvels ‘God’ Karel van het Reve. Over Biesheuvels gekte valt niet te twisten. Over de schrijfkwaliteiten van de P.C. Hooft-winnaar evenmin.

Over het waarheidsgehalte van de verhalen, kun je zeker twijfelen. Dat in zijn verhalen leugens en waarheden zitten, staat onomstotelijk vast. Al is het zeer onduidelijk wat Biesheuvel nu liegt en wat nu waar is.

6 gedachten over “Unboxing Kringloopwinkel Naarden”

Geef een reactie