Kinderwagenwissel

image

De vrouw stond achter haar wagen op het perron. Klaar om in te stappen. De trein reed binnen. ze manoeuvreerde het gevaarte in de richting van de toegangsdeur van het treinstel. De trein stond eindelijk stil. De deur bleef dicht. Eerst viel een klein plateau uit het treinstel. Daarna schoof de deur open.

Tegenover de vrouw stond een andere vrouw met kinderwagen. Ze hees het gevaarte op en probeerde het de trein uit te krijgen. Zelfs een plateau en gelijkliggend treinstel verhinderen niet dat het lastig is een treinstel uit te stappen. Ze kreeg het met even wachten voor elkaar en liep genoegzaam weg. Het kind in de wagen kraaide.

Nu was het de beurt aan de vrouw die nog op het perron stond. Behendig hees ze de kinderwagen omhoog door de handgreep naar beneden te drukken. De voorwieltjes kwamen omhoog, vielen over de lage drempel, waarna de vrouw snel de handgreep omhoog trok. Zo die is binnen. In de wagen bleef het stil.

2 gedachten over “Kinderwagenwissel”

Geef een reactie