Hardlopen met de honden

Hardlopen met de honden. Dat lijkt me geweldig. Ik probeerde het een paar maanden terug, maar het ging nog niet zoals ik wenste. Vrijdag deed ik het nog een keer. En het ging boven al mijn verwachtingen.

Ik rende door het park het rondje dat ik normaal met ze loop. Zelfs een eindje verder. Met ons liep wel een paar honderd meter een ander hondje mee. Het leidde ons niet af van de missie: samen hardlopen. De achtervolger hebben we gewoon van ons afgeschud met de Cesar-methode.

Vanmiddag wilde ik het weer een keer proberen. Weer de hardloopkleren aan en dan lekker hollen. Ik geef ze tussendoor een rustpauze om te snuffelen en eventuele behoeftes te doen. Teun heeft er superveel plezier in. Saartje loopt het begin heel enthousiast mee, maar krijgt het verderop wat zwaarder.

Daarom passen we ons tempo aan op de langzaamste. Ze vinden het allebei erg leuk. Vrijdag liepen we nog een kilometer of 3. Vandaag toch al wel 4. Zo bouwen we het langzaam maar zeker op.

Bij thuiskomst vielen de 2 teckels vrijwel meteen in slaap. Overigens verbaas ik mij erover hoe snel een hondenlijf zich herstelt van zo’n inspanning. Een klein uurtje later verstouwden ze heerlijk stuk kalkoenvleugel.

Meer dan verdiend. Dat zeker.

8 gedachten over “Hardlopen met de honden”

 1. Ik had ook graag met mijn jack russell willen hardlopen, maar mijn trmpo is zelfs lager dan het tempo ban het kleine hondje haha nu kan ik helaas helemaal niet meer hardlopen xD

 2. Ik had ook graag met mijn jack russell willen hardlopen, maar mijn tempo is zelfs lager dan het tempo van het kleine hondje haha nu kan ik helaas helemaal niet meer hardlopen xD

 3. Vandaag 11 km hard gelopen, ongeveer 10 km per uur. samen met mijn langharige dwerg teckel Freek. Hij vindt het volgens mij geweldig en bij thuiskomst rust hij niet eens en lijkt niet onder de indruk te zijn van de afstand en snelheid, ik heb dit wel in drie jaar met hem opgebouwd. (zelf loop ik verder).
  Ik neem water voor hem mee en hij kan altijd een keertje zwemmen als hij wil voor afkoeling in een vijver.
  toch kreeg ik het vandaag behoorlijk aan de stok met twee wandelaars die het onverantwoord vonden,… en me voor gek verklaarde.
  Als ik mijn hardloopkleren aandoe staat hij ongeduldig te draaien en te kwispelen, dus genoeg reden om aan te nemen dat het goed zit.
  zijn er deskundige die kunnen zeggen wat de maximale afstand is voor een dwerg teckel??

  1. De reactie van de omstanders zou ik vooral negeren. Het lijkt niet dat uw dwergteckel onverantwoorde afstanden loopt. Zeker ook omdat u het goed opgebouwd heeft. Als ze jagen maken ze minstens een kilometer of 20 op een dag. Ik zou vooral letten op de hond zelf. Als hij uitgeput is, heeft u te ver gelopen. Als hij nog vrolijk rondloopt, dan is het prima.

   Ik merkte dat mijn hond er teveel hyper van werd en ben er daarom mee gestopt. Ze kwam dan thuis en stond nog een uur na te springen. Het had ook een negatieve invloed op haar gedrag.

   1. Bedankt voor je reactie, ik blijf met hem om de week de circa 11 a’12 km lopen en zal dit voor hem ook sowieso de maximale afstand houden.
    van uitputting is echt geen sprake, hij is overigens bijna 5jaar, dus na een jaartje of 2 zal ik de afstand denk ik wel weer wat moeten gaan inkorten.
    Maar ik houd dat natuurlijk goed in de gaten, daarvoor geef ik te veel om hem, en snap ik inderdaad de reactie niet van de omstanders.

    vriendelijke groeten.

Geef een reactie