Jip en Janneke 60 jaar

sep 13
  •       5
  • 0

Jip en Janneke bestaan vandaag precies 60 jaar. Op 13 september 1952 verscheen het allereerste verhaaltje van de 2 kleuters in het Parool. Daarna hielden de 2 buurkinderen het 5 jaar en 8 boekjes (of 5 deeltjes) uit. Ze zijn in het geheugen van de Nederlanders gegrift. Verhalen die ondanks hun leeftijd nog helemaal in de beleveniswereld van kleuters spelen.

Helaas was er geen mooie Doodle van Jip en Janneke te zien bij een zoekopdracht in Google. Daarom trakteert Doris vandaag op het allereerste verhaal van Jip en Janneke: ‘Jip en Janneke spelen samen’. Ze leest voor het beroemde verhaal van de heg waar Jip een klein neusje, mondje en 2 blauwe ogen ziet. De geboorte van 2 onafscheidelijke vriendjes.

5 thoughts on “Jip en Janneke 60 jaar

Geef een reactie