Een tablet en 2 mobieltjes

Haar vinger glijdt over het scherm. De vinger stopt en geeft een kort tikje op het glas. Het apparaat flikkert op in een andere kleur. Een linkje. Ze speurt verder. Haar ogen hollen de vinger achterna. Weer een tikje. Weer een andere kleur.

Op zijn kant staat de tablet op haar schoot. Er klinkt een piepje. Op het tafeltje flikkert een mobieltje op. Er liggen er twee. Ze kijkt van haar tablet weg. De vinger schiet naar het mobieltje en schuift daar over het glas. De tablet ligt op haar schoot. Haar vingers zoeken razendsnel contact met het scherm van haar smartphone. Een bericht.

Het bericht getypt, een blik op het andere mobieltje dat zwijgzaam en zwart op het tafeltje ligt. Geen bericht. De tablet gaat weer omhoog. De vinger glijdt weer over het scherm. De kleuren lichten weer op. De trein remt af. Dan gaan haar ogen naar het grote venster op de wereld. Ze nadert haar bestemming. Ze klikt op de zijkant van het scherm en doet de klep op het glas.

De tablet verdwijnt in de tas. Allebei haar handen grissen naar een mobieltje op het tafeltje. Het ene verdwijnt direct in een jaszak. Het andere krijgt nog een blik. De vingers strelen het glas. Een glimlach op haar gezicht. Een lief berichtje. Haar vingers schieten weer over het scherm terwijl ze opstaat en al berichtend over het gangpad loopt. De kleur van het scherm weerspiegelt in haar gezicht. Het lampje verdwijnt naar de uitgang.

Een gedachte over “Een tablet en 2 mobieltjes”

Geef een reactie