De dood is overal

De dood is overal. Ook op twitter of facebook. Magere Hein heeft misschien niet een eigen account, hij is wel te vinden op social media. Soms komt hij wel heel dichtbij. Dat ontdekte ik deze week. Ik kwam via twitter terecht bij een blog met een heftige titel.

Het is het intieme verhaal van een twitteraar die ernstig ziek is en een zelfverkozen dood kiest. Zijn volgers maken zijn dood van heel dichtbij mee. De verwoording is ontzettend heftig. Het zet je aan het denken over het leven en over de dood.

Hans Groeneweg stierf op 25 juni. Meer dan 2 maanden geleden, maar de woorden zijn niet minder heftig. Het verdriet je geliefde alleen achter te moeten laten. De intieme momenten worden gedeeld. Is dat erg? Nee, het is ontzettend mooi. Het gebeurt zo oprecht. Een oprechtere tweet kan ik niet bedenken. Het is de laatste.

Voor 42bis.nl schreef ik een blog hierover: Doodgaan op twitter

2 pingbacks/trackbacks on “De dood is overal

    Geef een reactie