Bintang Beer

Bintang Beer Bali’ staat in grote letters op zijn hemd. De grote ster en de cirkel in de vorm van een bierdop doen aan het logo van Heineken denken. Zijn witte armen steken vrijwel in dezelfde gele tint uit het hemd. Hij hangt half voorover. Zijn vingers knippen aan een aansteker. Een stompje sigaar krijgt de vonkjes toebedeeld.

‘Opa, opa’, klink uit de kinderboerderij. Hij loopt het hek uit in de richting van de vouwfiets. Daarnaast prijkt een kinderfiets. Roze slingers steken uit de handvatten. ‘Opa, opa’, een klein meisje rent achter de man aan. Ze draagt een roze hemd. Haar donkere armen steken uit de stof. Ze holt achter hem aan. Haar Indonesische uiterlijk vormt een kleurrijk contrast met haar blonde en bestofte grootvader.

De man haalt de fiets van het slot. Het kinderfietsje staat eveneens los. De sigaar hangt in zijn mondhoek. Hij rijdt al. Het kind slingert achter hem aan op het fietspad. ‘Opa, opa.’ Zijn gezicht heeft dezelfde gele tint als zijn haren. Achter zijn oor, steekt een nieuwe sigaar. Klaar om hetzelfde lot bezegeld te krijgen als het stompje dat nu in zijn mond hangt.

Hij zit half gebogen op het veel te kleine fietsje. Zijn buik steekt rond in het shirt. ‘Bintang Bali’. ‘Opa, opa’, zegt het meisje. Het rijdt aan de andere kant van het fietspad. ‘Ik wil daarheen.’ Hij keert. Zij slingert het fietspad over. Ze rijden in de richting van het bruggetje. Een wolk sigarenrook kringelt om hem heen.

4 pingbacks/trackbacks on “Bintang Beer

Geef een reactie