Linnaeushof

image

Zo’n vader met dochter die je de hele dag ziet. Hij draagt een afgeknipte spijkerbroek. Het stekeltjeshaar wijst al een paar centimeter omhoog, klaar om te gaan vallen. Maar de haargel houdt het nog in bedwang.

Hij stapt voor mij in de monorail waarin ik alleen stap. Doris heeft nog geen zin. Ze wil zich heel graag in de toren omhoog trekken en dan lekker laten zakken. En natuurlijk ook van de glijbaan.

Voor ons uit loopt de vader met zijn dochter. Ze draagt een shirt met horizontale strepen in wit en paars. Een groepje Marokkaanse kinderen gaat op de stoeltjes zitten. Afwisselend een vrouw met een kind. De hoofddoekjes klemmen donker langs de wangen. De donkere gewaden wapperen in de wind als ze naar beneden zakken. De dikste vrouw blijft langs de kant staan met een jongetje dat niet durft.

Bij de midgetgolf loopt de vader alweer. Nu een baan voor ons uit. Ik schiet het balletje door het gat midden in de baan. Daarna schiet ik het in één keer in de hole. Zijn dochter kijkt met aandacht haar bal achterna. De vader tikt op zijn mobieltje voor de foto. Ze staat erop.

Bij het restaurant schuiven ze een paar stoelen verderop aan. Hij zit achter een kopje koffie. Zij voor poffertjes met chocomel. In het waterparadijs staat hij weer. Dit keer aan de rand van het zwembad. Haar shirtje hangt over zijn arm. Het mobieltje weer in de aanslag. Als de grote emmer water boven de glijbaan omvalt grijpt hij het beeld vast. Hij klikt op zijn mobieltje. Hij kijkt trots. Ze staat er weer op.

Een moeder ligt in haar bikini op de zonneweide. Ze ligt relaxt op haar zij en bladert in de Story. Haar zonnebril schuift ze omhoog in haar haren. Zo ziet ze het nieuws niet meer gekleurd. Haar oorbellen tikken tegen haar wangen. Het treintje rijdt voorbij langs de coniferenhaag.

In het achterste wagonnetje zit de Marokkaanse familie. De vader met de donkere ringbaard kijkt nors om zich heen. Op het gezicht van de dikke vrouw is een glimlach. De vader pakt zijn bootschoentjes op, waadt door het water en wenkt naar zijn dochter. Tijd om naar huis te gaan. Voor ons uit loopt hij de speeltuin uit.

4 gedachten over “Linnaeushof”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.