Saharazand

image

De auto was zaterdagmorgen bedekt door fijne korrels zand van de Sahara. De zandkorrels zitten in de atmosfeer en als het regent, neemt de neerslag het zand mee. Niet alleen de auto is er vies van, ook de treinen worden bedekt door het zandlaagje van de woestijn.

De waterdruppels zijn opgedroogd en hebben hele fijne vlekjes achtergelaten. In combinatie met nog iets smerigs kun je niet eens meer naar buiten kijken. De hele terugweg mocht ik door een waas van viesheid kijken. Ik werd er zelfs een beetje misselijk van.

Veel mensen reden zaterdag met hun auto naar de wasstraat. Lange rijen stonden te wachten op de beurt. De zandkorrels van de Sahara zijn voorlopig nog niet uit de atmosfeer. Volgens deskundigen houden de zandstormen in de woestijn nog wel een week aan. In die week hangt de stofwolk ook boven ons. Tot die tijd kunnen we na elk regenbuitje blijven poetsen.

De trein trekt zich daar weinig van aan. Als hij aan de beurt is voor een schoonmaakbeurt, dan zal hij weer gaan glimmen. Een stofwolk verandert daar niks aan. Hij wordt hooguit nog een beetje smeriger dan hij al is.

3 gedachten over “Saharazand”

  1. Goed om te weten! Ik wilde zaterdag pas kijn auto gaan wassen, maar als dit nog een week volhoudt wacht ik nog wel even 😀

Geef een reactie