Natte spitsroute

Regen en onweer treft vanmorgen mijn spitsroute naar het werk. Treinen die uitvallen en een bomvol boemeltje met voornamelijk staanplaatsen. Het hoort ook bij het type trein dat NS inzet. Een schakel van storingen manifesteert zich.

Ik regen voor de derde keer deze ochtend nat. Eerst bij het honden uitlaten, tweedst bij het fietsritje naar het station en derdst bij het ritje van station naar werk. Een flinke onweersbui hoort bij het einde van een mooie zomerdag, maar hier luidt het een dag in.

Het platje van het kunstwerk in de VU-vijver drijft in het water. Achter mijn werk verandert de straat in een waterzee. De auto’s rijden er stapvoets doorheen. Ze dansen in de plassen. Een fietser die trots aan de diepe plas begint, breekt halverwege zijn tocht af en loopt op de naastgelegen stoep verder.

2 pingbacks/trackbacks on “Natte spitsroute

    Geef een reactie