Loops

image

Teuntje is loops. Ze loopt er al iets meer dan een week mee rond. Het begon met de pluim achter die elke dag ietsje groter werd. Daarna volgde de rest.

Vanaf dan: oppassen! Ik loop met de lijn kort door het park. Als ik dan op het eilandje aankom, lopen 2 grote Berner Senners ons tegemoet. Los. De baas achteraan. Ik vraag hem zijn honden bij zich te houden. ‘Deze is loops’, zeg ik erbij. Ik houdt de lijn van Teun omhoog.

Hij trekt de grote hond naar zich toe en mompelt. ‘Het is dat je het zo aardig vraagt, anders had ik het niet gedaan.’ Ik kijk nog even om, terwijl ik de diepe plas ontloop. ‘Bedankt hoor’, zeg ik. Ik knik er nog even met mijn hoofd bij en loop verder. De honden aan mijn zij.

De rest van de wandeling door het park vraag ik af of het cynisch was of dat hij het meende.

3 gedachten over “Loops”

  1. Nou ja zeg! Is het sowieso niet verplicht om je hond aan te lijnen? In Tilburg iig wel. In de bossen wordt het gedoogd, maar ook daar mag het eigenlijk niet. Vorige zomer kwam ik een vrouw tegen in de bossen. Boos op iedereen omdat alle reuen op haar hond wilde springen. Dan moet je ook maar niet naar de bossen gaan vind ik dan… Zo zoek je het alleen maar op. Maar bij een normaal parkje vind ik normaal dat een ander even zijn hond vast pakt. Jij moet ook je hondje kunnen uitlaten toch?

Geef een reactie