Laatste warme zomerdag?

De laatste warme zomerdag was het vandaag. Althans voorlopig de laatste. Daarom gingen we op de fiets naar Stadslandgoed De Kemphaan. Voor een foto-expositie van kinderen en daarnaast om Doris even lekker te laten spelen in het Speelbos.

De foto-expositie viel een beetje tegen. Maar het weer bood meer dan voldoende gelegenheid in het Speelbos. De speelvijver trok het sterkste. Wij gingen lekker zitten op de speelweide bij de attractie. Wat een beetje water, modder en boomstammen wel niet doen met kinderen. Ze vermaakten zich allemaal uitstekend.

Op de terugweg fietsten we langs de landgoedwinkel. Daar zijn we jaren geleden voor het laatst geweest. Maar vandaag gingen we er even wat drinken. In de kassen zelf is het enorm veranderd. Stond er een paar jaar geleden nog vooral houten tuinartikelen. Nu is het veranderd in planten en veel andere artikelen. Wat ziet het daar mooi uit zeg.

Wat mij nog het sterkste aantrok waren de thematuinen achterin de kas. Er zaten in de jungletuin wat schildpadden en er groeiden mooie tropische planten. Ik kreeg even het gevoel in de kassen van de hortus te lopen. Er waren zelfs wat andere dieren als een gekko en een slang te vinden in de andere thematuin, de woestijntuin.

Zo had ik even het gevoel helemaal weg te zijn. De fietstocht terug werd afgesloten met een bezoekje aan de kringloopwinkel. Bijna een rijtje Jules Verne meegenomen. Heerlijk. Een dag afgesloten met de beloofde regenbuien toen we thuis waren.

3 gedachten over “Laatste warme zomerdag?”

Geef een reactie