Nubische geitjes

image
Nubisch geitje drinkt melk bij moeder

Bij het hardlopen was het mij al opgevallen. De geiten van de kinderboerderij hebben jongen gekregen. Het is mijn lievelingsgeit, de nubische geit. Een rustig dier dat in diverse Afrikaanse landen gehouden wordt. De geit van de kinderboerderij heeft 2 jongen gekregen. Het leuke is dat er nog een Nubische geit rondloopt met 2 jongen.

Daarom was het tijd voor een bezoekje aan mijn vrienden. We liepen de wei in door het klaphek, over het wildrooster. De knuffelbare geiten genoten van de zomerzon. Ze lagen lekker tegen de voertrog aan. Bovendien lieten ze zich heerlijk knuffelen. De dunne haren op de afgeronde koppen voelden zacht aan. De oogjes knepen dicht bij het kroelen door de haren.

image
Nubische geiten genieten van de zomerzon op de kinderboerderij

Moeder stond op en liep weg. De kleintjes schoten er achteraan. Ze duwden de snoeten tegen de 2 opgezwollen tepels. De melk werd losgeklopt. Daarna zogen ze er flink op los. Moeder vond het genoeg en liep weg. De jongen hebben het nakijken. De voedselbank gaat weg.

Een gedachte over “Nubische geitjes”

Geef een reactie