Gedachten bundelen

image
Een boek van Gerrit Komrij dat ik nog niet besproken heb, maar zeker wel gelezen heb.

Nog steeds hobbelen mijn gedachten bij gisteren. Hoe een dichter stierf. Hij die spotte met de dood, misschien omdat hij bang was. Hij die nog zoveel wilde, maar niet meer kon. Ik blader door al die boeken over hem, van hem. Marktplaats overstroomt van zijn werk. Mensen die een slaatje willen slaan.

Ik zoek mijzelf terug van het eerste stuk over hem tot het laatste. En wat hij ervan vond. ‘Je moet ze bundelen tot een boekje’, zei hij. ‘En ik koop het eerste exemplaar.’ Het is niet van een boekje gekomen, daarom bundel ik de bijdragen in een serie links:

Een gedachte over “Gedachten bundelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *