Rijen rijgen – Avond4daagse de derde avond

De rij rijgt aan elkaar. De vlag voorop en de stappen traag. Kinderen kronkelen om de volwassen benen heen. Een veter los. Vastknopen en weer verder. Het geroezemoes smoest over de straat. Hier lopen mensen de derde avond van de Avond4daagse.

Op het bankje bij het schoolplein laten ouders zich vermoeid zakken. Bakje koffie in de hand. De kinderen hebben de energie alweer te pakken en rennen door elkaar heen. ‘Ik merk dat ik meer moet gaan lopen’, zegt een vader. ‘Zo’n derde avond, dan begin je het toch te merken.’

De verhalen komen los. Over het werk, de kinderen en de school. Ouders die je op het schoolplein een vriendelijk knikje gaf, vertellen over hun jeugd en hun hobby’s. Wat een kleurrijk gezelschap is het waarin ik mij bevind. Van astronomie tot vissen en van fietsen tot hockey.

De vader op het bankje neemt de laatste slok. Opstaan en weer in de benen voor het laatste stukje. We lopen en de kinderen beginnen hun pas ook te vertragen. Het is niet ver meer jongens. Nog een paar stappen en we zijn er.

3 gedachten over “Rijen rijgen – Avond4daagse de derde avond”

Geef een reactie