Idee voor nieuwe vierkante meters grond

image
Wat moeten we met die nieuwe vierkante meters?

Terwijl de regen over de rand van de dakgoot gutst, geniet ik nog na van de prachtige schutting. De gedachten zweven op de wind die de bomen voor het huis in een wave brengt. Want wat gaan we met het stukje grond doen straks als ook het andere gedeelte van de schutting staat?

Zwervend op het www kom je veel ideeën tegen. Zoals het idee van de moestuin. Het spookt al een paar jaar in mijn hoofd. Het stukje grond is te klein voor grote plannen, maar te groot om een paar planten te laten groeien. Een kleine moestuin is leuk om erbij te hebben en kost niet zoveel werk als een heuse volkstuin.

Het is de ‘vierkantemetertuin‘. Op een stukje grond ter grootte van een vierkante meter kun je al een eenvoudige moestuin beginnen. Het stukje grond meet 5,5 bij ruim 2 meter. Dat is dus wel wat meer dan een vierkante meter.

Het is zo kaal best een groot stukje grond.

Het idee van de vierkantemetertuin is om een afgebakend stukje grond van een vierkante meter te gebruiken voor het kweken van groenten. Het stukje grond wordt verhoogd in borders. Zo kun je makkelijk bij de groenten komen. De grootte van de bak biedt de mogelijkheid dat je het van alle kanten kunt benaderen. Zo haal je het meeste uit je grond.

Het is zo kaal best een groot stukje grond

Waarschijnlijk maken we 2 perken van een vierkante meter. Met de overgebleven stoeptegels kunnen we de borders van een vierkante meter maken. Aan de zijkanten van de tuin kunnen we groeiplanten en struiken kwijt als boontjes, bramen, bessen en frambozen. Zo ontstaat een heel leuk stukje grond. Natuurlijk zullen er ook wat fruitboompjes komen.

Zo kan een verloren stukje grond ineens heel nuttig worden en nog leuk ook.

5 gedachten over “Idee voor nieuwe vierkante meters grond”

Geef een reactie