Glazenwassers

Glazenwassers aan het werk in Amsterdam Zuid

De hefboom draait een slag en laat het bakje bengelen over de rand van het gebouw. De koppen van de glazenwassers steken net boven de rand uit. De hefboom stopt met draaien. Het bakje schuift traag mee tot het evenwijdig hangt aan het enorme gebouw. Nu glijdt het bakje omlaag langs het hoge gebouw.

De borden onder het kantoorgebouw waarschuwen voor vallend water. Een paar flinke plassen liggen op de straattegels als overtuigende waarschuwing. Je kunt een aardig nat pak oplopen van de bengelende bakjes. Het water snelt eerder naar beneden dan dat het vastkleeft aan de ramen.

Druppels kletsen op het trottoir en spatten uit elkaar op het steen. Het lint dat om het stukje stoep gespannen staat is niet overbodig. Het houdt de voorbijganger droog en bespaart een nat pak. Gelukkig blijven de glazenwassers beter in hun bakje zitten dan het water in hun emmer.

2 gedachten over “Glazenwassers”

Geef een reactie