Stadsakker

image
Stadsakker in Den Uylpark klaar voor zaaien

De omgewoelde aarde was een nieuw avontuur voor de teckels Teuntje en Saartje. De aarde lag in dikke klompen op de grond. Ik keek vreemd op van de nieuwe situatie. Omgewoelde aarde op de plek waar het groene gras eerder lag. Tot ik wist wat het was: de nieuwe stadsakker. Het is een project van het Echnaton, de brede school en buurtbewoners.

De krant heeft al volgestaan over de stadsakker in het Den Uylpark. Het is een project om mensen bewust te maken van het eten dat ze iedere dag tot zich nemen. Als je het zelf verbouwd weet je waar het vandaan komt. Het geeft je eerbied en respect voor eten. Je neemt niet zomaar een hap van een wortel of appel. Je hebt het groot zien worden. De bedreigingen meegemaakt en kunnen oogsten.

Allemaal ingrediënten om bewuster te worden van eten. Tegelijkertijd is er niks lekkerder dan een eigen gekweekte tomaat. Dagelijks begoten met water. Of een sappige braam die je zelf hebt mogen plukken. De grap is natuurlijk dat je daar niet een stadsakker voor nodig hebt. Een paar vierkante meter onbetegelde achtertuin is voldoende.

3 gedachten over “Stadsakker”

Geef een reactie