Oranjekoorts

image
Oranjekoorts in de Almeerse kringloopwinkel

De oranjekoorts heerst nog niet echt volgens vandaag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau GFK. Maar met koorts kan het snel gaan, leert de ervaring. Zeker als het nationale elftal een succesje boekt of de sporters het bij de olympische spelen goed doen.

De kringloopwinkel is er helemaal klaar voor. Ze hebben een mooi oranje hoekje ingericht. Alle oude oranjeartikelen komen erin terug: van de oranje wup (2006) tot het oranje welpie (2008). Allebei acties van Albert Heijn. De wup leidde tot een heuse rage. Er schijnen zelfs achterruiten van auto’s te zijn gesneuveld om de felbegeerde wup van de hoedenplank te kunnen stelen. Alle Megawuppies waren totaal uitverkocht in 2006.

Nu liggen de afdankertjes in de kringloopwinkel. Een hele verzameling megawuppies en welpies lagen er. Ik heb er maar 2 meegenomen, omdat ze voor het oprapen lagen. Aan de leeuw hing zelfs nog een prijskaartje: 2,99 euro en 3 spaarkaarten. Beide mascottes gingen mee voor 40 eurocent.

Thuis aasde Teuntje op de aantrekkelijke welp. De knaloranje haren trokken de begeerte van de pup. Ze mocht hem hebben en samen met Saartje heeft ze hem ontdaan van de oranje haren. Rage of niet, de pups hebben er een hoop plezier aan beleefd. De hele kamer ligt  bezaaid met rode haren.

2 gedachten over “Oranjekoorts”

  1. Door deze blog bedenk ik me opeens dat ik binnenkort ook wel eens naar een kringloopwinkel kan gaan voor wat goedkoop speelgoed voor onze pup. Bedankt!

Geef een reactie