Nep #wot

image
Een nep-mailtje in mijn mailbox

Wat is nep? Nep is te mooi om waar te zijn. De #wot van deze week heeft als woord nep. Zo trof ik een tijdje geleden een mailtje in mijn mailbox dat echt te mooi was om waar te zijn. Ene Bernetta Steven schreef het volgende:

Goedemiddag!
Ik ben HR-manager bij een toonaangevend bedrijf. Onze organisatie is betrokken bij de verkoop van gebouwen in Europa. Graag nodigen we u uit om vertegenwoordiger van onze organisatie te worden in uw regio.

Onze organisatie is betrokken bij:
– de verkoop van waardevolle gebouwen.
– overnameverkoop van waardevolle gebouwen.
– formaliseren van alle soorten documenten met betrekking tot gebouwen.
– verhuur van bedrijfsruimte voor kantoren of fabrieken.
– vele andere activiteiten.

Het standaard honorarium is 5000 euro per maand plus een commissie voor transacties. U kunt optreden als vertegenwoordiger voor alle diensten die hierboven zijn beschreven in uw stad en ontvangt ook juridische en financiele ondersteuning.

Een korte training van 40 dagen is verplicht. U kunt echter al meteen uw eerste loon verdienen. U wordt begeleid door uw persoonlijke instructeur en jurist. Na voltooiing van de training ontvangt u een certificaat.

Schrijft u ons als u interesse heeft in ons aanbod en u ontvangt zo snel mogelijk meer informatie over een eventuele overeenkomst.

Te mooi om waar te zijn en daardoor niet waar. Zo begint ieder bedrog. Want nep dient slechts 1 doel: bedrog. Je reageert om geld te verdienen, maar je wordt leeggezogen. Echt nep dus.

4 gedachten over “Nep #wot”

  1. Deze zit taaltechnisch nog redelijk in elkaar. Het is dat ‘Almere’ en ‘waardevolle gebouwen’ niet in een adem genoemd horen te worden, maar anders.. ;-p

Geef een reactie