Heien

imageHeien biedt hoop. Waar geheid wordt dreunt de toekomst. Er is genoeg vertrouwen om een monument op te richten. Ik hoor in de verte het heiblok slaan op de paal. Het ritmische getik klinkt hoopvol.

Het is lang stil geweest op de Zuidas. Een bouwfraude en een kredietcrisis waren genoeg de plannen even op te schorten. Plannen zijn er genoeg. Het meeste verdween in de ijskast. De klank van het beton onder het puffende gevaarte vertelt dat er genoeg hoop ligt dit gebouw uit de grond te stampen.

image

Het stampen blijven nog even beperkt tot de heipalen. Genoeg te doen voordat het gebouw staat. Een plan uit de verbeelding groeit zo van het papier in de werkelijkheid. Ongetwijfeld niet zo groot als in de hoofden, maar groot genoeg om de palen in de grond te drukken.

3 pingbacks/trackbacks on “Heien

Geef een reactie