Wachten op de volle dis

bij het nest van de meerkoet
De reiger wacht op de rijke voorjaarsdis

Voor de reiger toont het voorjaar zich als een volle dis. Overal ligt het eten voor het oprapen. Je hoeft er maar even op te wachten en het is daar. Hij staat aandachtig bij het nest van de meerkoetjes. De eieren zijn uitgebroed. Het nest oogt leeg. Wat niet is, kan komen, denkt de reiger. Hij hoeft alleen maar te wachten.

kuikens meerkoet
Jonge meerkoeten worden door ouders gevoerd

Wat verderop drijft het gezin meerkoet. Uitgebroed dobberen de kuikens op het water. Vader en moeder trekken het ene kleinood na het andere uit het water. Gretig happen de jongen toe. Bij het nest wacht de onaangename verrassing op het gezin. De dis zwemt volgevreten terug. Nog even geduld.

2 gedachten over “Wachten op de volle dis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *