Regen en de Libelle zomerweek

Dames terug van de Libelle zomerweek wachten op de trein

De regen klettert tegen het treinraam en ik vraag mij af hoe de dames van de Libelle zomerweek hun dag zullen doorkomen. Het kampement is al weken geleden neergestreken aan de oever van het IJmeer. De week is afgelopen maandag begonnen. Het thema schijnt China te zijn. Een grote hoeveelheid rode ballonnen hangt tussen de tenten.

image
Kampement van de Libelle zomerweek is neergestreken op het Almeerse strand

Ik zie alleen massa’s vrouwen aan de overkant van het perron staan. Ze wachten op de trein naar Utrecht of Amsterdam. De rest is gekomen met de auto. Een groot stuk braakliggend land aan de andere kant van de spoorbaan is vermaakt tot parkeerterrein. Tegen de bosrand staan rijen touringcars te wachten op de dames.

Ze sjouwen met tassen, vaak bengelen meerdere tassen aan de arm. Wat erin zit? Een gelukzalige dag op het Almeerse strand in de regen.

Een gedachte over “Regen en de Libelle zomerweek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *