Zondagsrust

Breiwerk in Veenendaal werd gisteren opgehangen

De zondagsrust is heilig in Veenendaal. Koningin of niet. Op zondag mag niks gedaan worden. Het journaal meldde het gisteravond al. De laatste voorbereidingen voor koninginnedag waren daarom gisteren. De gebreide poort, de laatste stoeptegel en de  dranghekken, alles staat er al een hele dag.

De documentaire van zojuist laat het nog even zien. Vandaag repeteerde Rhenen nog, maar in Veenendaal staat alles klaar. Dat het allemaal morgen moet gebeuren, hoeft de principes niet in de weg te staan. Dat een uitzondering de regel bevestigt, geldt niet voor de zondagrust.

En toch bekruipt mij het gevoel dat niet ergens een zondagse steek wordt gelegd in een breiwerk. Het pak nog even wordt bijgesteld of de schoenen gepoetst. De gedachten zijn in elk geval ruimschoots bij morgen. Iets waar je jaren naar uitziet, vergeet je niet zomaar omdat het zondag is.

Een gedachte over “Zondagsrust”

Geef een reactie