Roltrap

image

Hoe groot de verbazing bij het stappen uit de trein: de roltrap liep weer op Almere Centrum. Na maanden van buiten dienst rolde hij weer netjes de reizigers omhoog. Ergens in februari werkten de werklui aan de tegeltjes bij de trap. Een paar weken later begonnen ze aan de tegeltjes bij de roltrap.

Eerst werden de oude losgetrild. Daarna het beton gladgestreken, waarna de nieuwe tegeltjes werden ingelegd. Voor mij wel de grote vraag waarom weken achtereen de toch al smalle trappen half in gebruik konden zijn. Het leverde blijkbaar voldoende strubbelingen op dat op een dag een gele streep dwars over het midden van de trap lag met witte pijlen om de richting aan te duiden.

Na 3 maanden werk is het dan zover: de trappen zijn weer volledig begaanbaar. Geen wonder dat ik eventjes een vreugdedansje maakte. Al zag ik aan de andere kant wel een dreigend bord staan: kaartjescontrole. Laat die nou al die maanden niet geweest zijn.

Geef een reactie