Tijd verzetten

zomertijd
De klok een uurtje vooruit

Een collectief voor de gek houden is het verzetten van de tijd vannacht. Een uurtje minder slaap kun je wel bedenken, maar het lichaam vertelt iets anders. Daarom maak ik mij vanavond alvast wijs dat het een uur later is. Ik heb de klok alvast een uurtje later gezet.

Doris ging om half 9 naar bed, waardoor ze eigenlijk een uurtje opbleef. Het mooie verhaal van Winnie de Poeh gooide roet in het eten. Teigetje was met Roe in de boom geklommen omdat Teigetjes het beste van alle dieren kunnen klimmen. Als ze halverwege de boom zitten en hij bijna valt, durft hij niet meer omhoog en niet meer naar beneden. Roe vindt het prachtig. Vooral het moment dat Teigetje net deed of hij ging vallen.

Te spannend om weg te leggen, zodat Doris alsnog later ging slapen dan de bedoeling was. Daarom beginnen we morgen maar alvast met elkaar voor de gek houden. Dan doen we alles een uurtje eerder.

2 gedachten over “Tijd verzetten”

Geef een reactie