Nietje sluit De pers alvast

image

De nietjes van De pers vallen midden in het krantje vanmorgen. Alsof ik hem nu al niet meer lezen mag. Wat de pagina’s bijeen moet houden, is veranderd in een slot. De eerste helft van de krant maak ik los met mijn nagels tussen het metaal van het nietje.

Nog een week De pers, daarna stopt het gratis krantje. Jammer, want het bevatte leuk nieuws. Zoals vandaag een kritisch bericht over de duurzaamheid van de ASN-bank. Het heeft als kop ‘ASN maakt vooral zijn eigenaar [SNS] heel duurzaam‘. Berichten die je minder snel vindt in die andere gratis kranten Metro en Spits. Zij hebben het vooral van ANP-berichten.

imageRechtsboven op de voorpagina staat dat zich 6002 abonnees hebben aangemeld. Voor een reddingsactie is het laat. Bovendien is het in de abonneewereld weer andere koek. Daar gelden andere  kwaliteitsnormen. Ondertussen zie ik ook hoe reizigers de tijd ond er weg doorbrengen: turend op het scherm van de mobiel. De smartphone is een geduchte concurrent geworden. De vraag.is niet of maar wanneer het doek voor de andere 2 gratis kranten valt.

4 gedachten over “Nietje sluit De pers alvast”

Geef een reactie