Sterre of Saartje?

De laatste weken hebben we onze gedachten gebroken over de naam van onze tweede teckel. Uiteindelijk was het duidelijk: ze zou Saartje gaan heten. Gisteren was het moment eindelijk: het ophalen van teckel nummer 2. We reden naar Echtenerbrug en wisten nog niet welke hond ons toebedeeld was. Het zou een getijgerd model worden. Dat wisten we.

Veel te vroeg was ik op de markt om boodschappen te kunnen doen. De groenteboer had zijn kraam half klaar staan. Ik moest lang wachten tot de mensen met de enorme bestellingen klaar waren. De handelaar in huisdierartikelen stond er niet en bij de poelier ontbeenden ze nog een kip.

De aankomst in Echtenerbrug begon vertrouwd te worden. Vanaf half januari zijn we er 3 keer geweest. De weg naar de deur wisten we feilloos te vinden. Teckel Teuntje liep braaf mee het pad op, de deur in. Ze liet zich zelfs niet meer verrassen door de groep teckels die ons verwelkomde. Ze beet de opdringerige types aardig van zich af. Daarnaast is ze gelijk geplukt door Eva, de vaste trimster van de fokkerij.

We waren natuurlijk verschrikkelijk nieuwsgierig welk exemplaar ons ten deel zou vallen van het getijgerde nest. We wisten dat het schatje Jarra al vertrokken was naar Frankrijk. Het is Sterre geworden. Een vrolijke hond, maar serieuzer dan Teun. Teun maakt van alles een geintje. Sterre is een teckel die net zo vrolijk is, maar iets bedachtzamer.

image
Inge rijdt mee op achterbank voor morele support

We raakten gelijk in verwarring met de naam. Ons voornemen om haar Saartje te noemen werd verstoord door de leuke naam die ze al gekregen had. Zodoende noemden we haar gisteren de hele dag Sterre. Spannende momenten waren er genoeg. Teuntje moest erg wennen aan haar nieuwe rol en plaats in het gezin. Ook was het spannend ze vannacht bij elkaar in de bench te laten slapen.

Maar zoals het vaker gaat met spannende dingen: het verliep allemaal prima. We overwogen nog even of de naam Sterre erg praktisch is. Het roepen van je hond met die naam gaat best lastig. Daarom noemen we haar gewoon Saartje. Ze kwispelt even vrolijk als bij de naam Sterre.

Vanmiddag gingen we even naar het park. De heerlijke voorjaarszon lokte ons even naar buiten. Bij de kinderboerderij kregen we meer bekijks dan de dieren van de kinderboerderij zelf. Daarna even de weide in en Teuntje mocht voor het eerst los. Een hele belevenis.

0 gedachten over “Sterre of Saartje?”

  1. Lief! wij zijn nu ook op zoek naar een naam voor een pup, maar ik vind het maar lastig. Bij veel leuke namen hebben we al een associatie wat het ook niet makkelijk maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.