Tussentijds bezoek aan teckel 2

Het was de hoogste tijd voor een tussentijds bezoekje aan het nestje van Bree. Uit dit nestje komt de tweede teckel die we over 3 weken mogen ophalen. Ze zijn nu 6,5 weken oud. Een weekje jonger dan toen we naar Teuntje gingen kijken.

Ze zijn in de 3 weken dat we ze niet gezien hebben enorm gegroeid. Teuntje moest wennen aan al het jonge grut dat in de keuken van de fokster rondliep. Liefst 8 pups, allemaal teefjes, zochten bij de 6 weken oudere Teuntje naar melk. Zonder enig effect.

Wat een verschil met de vorige keer. Toen keken ze net uit de oogjes de wijde wereld in. Nu speurden ze al een stukje verder in de wijde wereld. Zo groeit hun leefgebied met de dag. Doris heeft heerlijk op de grond gezeten en kreeg veel aandacht. Op sommige momenten hingen alle pups om haar heen. Ze heeft ze zo ongeveer allemaal op schoot gehad.

Of we al een naam hebben. De dag dat nummer 2 erbij komt, nadert met rasse schreden. We zitten op de helft sinds we Teuntje hebben. De naam komt ook steeds helderder op het netvlies. Het licht er een beetje aan welke het wordt. De fokster heeft ze al een naam gegeven. Maar de kans is groot dat het Saartje wordt. Vooral ook omdat de combinatie Teuntje en Saartje best leuk is.

Gelukkig wende Teuntje snel aan de kleintjes en liep ze even later een stuk vrijer tussen de 8 kleintjes. Daarna nog even bij de fokster van Teuntje aan de overkant geweest. Dan zie je dat 3 weken lang zijn in een hondenleven. Moeder en dochter herkenden elkaar niet meer. Al hadden we de indruk dat Teuntje haar moeder Ruby meer herkende dan Ruby Teuntje voor haar dochter aanzag. De ruimte kwam Teuntje nog opvallend bekend voor. Ze nam het afstapje in huis alsof ze het iedere dag deed.

6 gedachten over “Tussentijds bezoek aan teckel 2”

  1. Het is ook wel heel imponerend als er ineens 8 kleine pupjes op en onder je duiken!
    Arme Teuntje zag het even niet meer zitten. Later ging het staartje weer vrolijk 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *