IJs of geen ijs werk aan gracht gaat gewoon door

image
De kade langs de gracht voor mijn huis werd vandaag keurig afgewerkt ondanks de ijslaag op het water

De ijslaag op de gracht wordt dikker en we vroegen ons af of ze vanmorgen wel verder zouden werken aan de kade. Tussen het talud en het water wordt een houten damwand geslagen. Maar de vorst deert de werkers niet. Ze gingen vanmorgen netjes verder waar ze vrijdag gebleven waren.

Ze zijn al sinds nieuwjaar bezig met de gracht. Vorige week naderden ze het gedeelte voor ons huis. Ze haalden ze de oude wanden weg en trilden de nieuwe erin. Blijkbaar doet de vorst er niet toe. Want vorige week en ook vandaag gingen ze verder met het werk aan de houten wanden langs het water.

Het maakte voor de werklui het werk vandaag alleen maar makkelijker. Vanaf het ijs dekten ze de rechtopstaande planken toe met een mooie plank. Zo ligt de kade er weer voor jaren keurig bij.

Een gedachte over “IJs of geen ijs werk aan gracht gaat gewoon door”

Geef een reactie