Dag zonder blog

Altijd schrikken en vervelend: de blog onbereikbaar. Gisteren kreeg ik een 404-melding toen ik wilde inloggen om een nieuw blogje te plaatsen. De pagina die ik zocht, bestond niet. Daarna zag ik op mijn eigen site de melding dat er een storing was. De server waar mijn blog op stond, had een probleem.

Ik keek op de status-pagina van mijn leverancier. Er zou een probleem met de raidset zijn, de array zou in orde zijn, maar de data wilde niet laden. Daarna elk uur een update, maar geen resultaat. Alleen corrupte data en een raid controller die zegt dat alles in orde is.

De stress slaat toe: hoe moet het met mijn dagelijkse blog? Een onbereikbare blog is geen blog. Heel jammer. En ik weet ook dat ik zelf een keer mijn eigen blog onbereikbaar heb gemaakt. Ik werd toen allervriendelijkst geholpen door neostrada. Voor nu had ik er ook alle vertrouwen in, alleen het duurde wel lang.

Elk uur kijken of hij er nu wel was. Daarna verslagen naar bed. Bij het opstaan vanmorgen vrijwel meteen weer kijken: inderdaad hij stond er weer. Geen data verloren. Alles doet het nog. Helemaal gelukkig en als een bezetene de blog van gisteren erop zetten.

Een dag zonder blog voelt echt als een dag niet geleefd.

2 gedachten over “Dag zonder blog”

  1. Dat is altijd schrikken! Mijn site is twee keer offline gehaald omdat hackers anderhalf jaar eerder schadelijke bestanden hadden geplaatst en die werden nu actief. Ik schrok me dood! Al maanden geen back-up meer gemaakt en ik moest van alles doen om ervoor te zorgen dat ze mijn site weer online zette. Met mijn ‘kennis’… nou ja; ik snapte er geen kont van! Gelukkig werd ik goed geholpen en was niets verloren gegaan. Ik blogde toen precies drie maanden élke dag en meteen was de flow eruit. Even helemaal lamgeslagen. Gelukkig duurde dat niet al te lang =D

Geef een reactie