Kriebel voor een teckel

teckel teuntje
En dat is ze dan: teckel Teuntje

We leven al sinds maart zonder teckel in huis. Eerst moet je niet denken aan een andere hond. De hond waarmee je ruim 9 jaar hebt geleefd, zit te vers in het geheugen. Maar dan gaat het kriebelen.

Zo speuren we al een tijdje het internet af op zoek naar een leuke teckel. Want dat het een teckel zou worden, stond vast. Een hond om mee te spelen, wil Doris. Dat is elke teckel. Alleen Sientje vormde de grote uitzondering, die speelde niet.

doris met teuntje de teckel
Doris met ons nieuwe gezinslid: teckel Teuntje

We wisten het. Als je gaat kijken, ben je overstag. Daarom hebben we lang gewacht met het bezichtigen van nestjes. Eerst rustig nadenken, zoeken naar een goede fokker. Eentje die het met goede bedoelingen doet. Iemand die er niet beter van wil worden. En die hebben we gevonden.

We vonden hem via www.teckelkennel.nl. De site bestaat uit 3 kennels: Moeder Frensien beheert de kennel ‘Ut Tsjûke Mar’. Dochter Greetje heeft ‘Ut It Doarp’. Zoon Eric is eigenaar van kennel ‘Shortfeet’. We hebben veel vertrouwen in deze familie uit het Friese Echtenerbrug. Eerst gingen we kijken bij de dochter Greetje. Bij moeder Frensien hebben we het teefje gekozen uit het nest van Ruby en Monro.

getijgerde ruwhaar teckels van teckelkennel.nl
Het andere nest getijgerde teckels waarvan we ook een teefje nemen

Het nestje van Bree en Wes is nog te jong om een keuze te maken. Daar nemen we een getijgerde teckel van. Dit is een zeer zeldzame variant onder ruwhaar teckels. Daarom hebben we plechtig moeten beloven dat we nooit met dit hondje zullen fokken.

Nu de namen nog. Iets Fries, vindt Inge. We hebben het boek Afke van Nienke van Hichtum er maar op nageslagen. Daar dreunden de namen al voorbij: Dieuwke, Boukje of Saapke. Maar dan schieten een paar namen langs die goed in de oren klinken. Dus daar komen we wel uit.

image
Ik ben al dikke maatjes met Teuntje

En zo is de naam voor de eerste al binnen: Teuntje. Het is best een dondersteen en een naam die best gangbaar is in Friesland. De volgende laten we een beetje afhangen wat voor een teckel het wordt. De naam moet namelijk wel een beetje passen bij het beestje.

10 gedachten over “Kriebel voor een teckel”

Geef een reactie